Skôr ako začneme: nahliadnite do spracovania vašich osobných údajov

Ak navštívite stránku, ktorá zapisuje cookies, v počítači sa vám vytvorí malý textový súbor, ktorý sa uloží vo vašom prehliadači. Ak rovnakú stránku navštívite nabudúce, pripojíte sa vďaka nemu na web rýchlejšie. Náš web vám ponúkne relevantné informácie a bude sa vám pracovať jednoduchšie.

Súbory cookies používame najmä na anonymnú analýzu návštevnosti a vylepšovanie našich web stránok. Ak si nastavíte blokovanie zápisu cookies do vášho prehliadača, je možné, že web sa spomalí a niektoré jeho časti nemusia fungovať úplne korektne. Viac info k spracúvaniu cookies.

PROBIOTIKÁ A ICH VYUŽITIE V ROZVOJI SEGMENTU MÜSLI TYČINIEK

Je dokázané, že baktérie mliečneho kvasenia majú zásadne pozitívny vplyv na zdravotný stav tráviaceho traktu, čo následne ovplyvňuje celý organizmus (Bertazzoni-Minelli and Benini, 2008). Je dôležité pripomenúť, že baktérie mliečneho kvasenia sú najúčinnejšie vo vzájomnej kombinácii rôznych probiotických kmeňov. Pozitívny účinok jednotlivých probiotických kmeňov, pridávaných do Müsli tyčiniek v jogurte je nasledovný:
1. Lactobacillus acidophilus: zmierňuje prejavy laktózovej intolerancie, zmierňuje syndróm dráždivého čreva, chráni proti kvasinkovým infekciám.
2. Lactobacillus plantarum: má významnú protizápalovú aktivitu, redukuje nafukovanie a bolesti brucha, celkovo zlepšuje trávenie.
3. Streptococcus thermophillus: zlepšuje stav pokožky, napomáha pri liečbe atopickej dermatitídy a psoriázy, znižuje hladinu cholesterolu, redukuje symptómy laktózovej intolerancie.
4. Bifidobacterium Lactis: pomáha pri poškodeniach zlými baktériami a taktiež pomáha pri trávení. Pomáha znižovať riziko výskytu hnačky, ktorá vzniká vplyvom zmeny prostredia pri cestách do zahraničia, pomáha odstraňovať zápchy – zvyšuje pohyby čriev, pomáha znižovať toxický odpad v hrubom čreve. Znižuje zápalové procesy v hrubom čreve a znižuje počet enterobaktérií a klostrídií.
 

banner 630x80_a (002) 

Základnou hmotou TEKMAR tyčinky s obsahom probiotických kultúr sú ovsené vločky a cereálie, ktoré zabezpečujú pocit sýtosti. Zároveň vďaka nerozpustnej a rozpustnej vláknine slúžia ako prebiotikum, tzn. substrát na ktorom sa rozmnožujú baktérie mliečneho kvasenia. Ako zdroj energie pre črevné baktérie s výrazne prebiotickým účinkom je v mase pridávaný inulín (1,5%). Zvyšok masy tyčinky tvorí jogurtová poleva a ovocný komprimát. Probiotiká sa pridávajú v jogurtovej poleve v množstve 2,5 bilióna aktívnych kultúr v procese výroby, ktorý neprekračuje v danom úseku teplotu 42°C.
 
Množstvo probiotík v Müsli tyčinke v jogurte je aplikovaných v dávke, ktorá pri konzumácii jednej tyčinky prevýši minimálnu odporúčanú dennú potrebu 1x109 o 130 %. Vzhľadom na to, že prežívateľnosť probiotík v tráviacom trakte je okolo 10-30%, vysoká dávka probiotík v tyčinke zabezpečí, že do tráviaceho traktu prejde dostatočné množstvo živých probiotík v takom množstve, ako je odporúčaná denná potreba. Vďaka tomu sa zabezpečí ich účinnosť v tráviacom trakte.
 
Müsli tyčinka so živými probiotikami je produkt pre spotrebiteľa vo všetkých vekových kategóriách na: 1. podporu a dosiahnutie dobrého trávenia a 2. dosiahnutie dobrého zdravotného stavu tráviaceho traktu. Jej vysokou pridanou hodnotu je najmä vhodná kombinácia 4 kmeňov probiotických baktérií. Tyčinka o veľkosti len 35g, dodá do organizmu dostatočné množstvo probiotických baktérií mliečneho kvasenia, ktorých pozitívny účinok je podpo rený obsahom vlákniny z ovsených vločiek a inulínu, pre dobré podmienky rozmnoženia a rastu probiotických baktérií v tráviacom trakte. Široké testy verifikovali distribúciu v ambientných podmienkach pri bežnej teplote do 25 °C.
 
Ing. Matej Brestenský, PhD.
TEKMAR SLOVENSKO, s.r.o. 



Späť na Blog