Skôr ako začneme: nahliadnite do spracovania vašich osobných údajov

Ak navštívite stránku, ktorá zapisuje cookies, v počítači sa vám vytvorí malý textový súbor, ktorý sa uloží vo vašom prehliadači. Ak rovnakú stránku navštívite nabudúce, pripojíte sa vďaka nemu na web rýchlejšie. Náš web vám ponúkne relevantné informácie a bude sa vám pracovať jednoduchšie.

Súbory cookies používame najmä na anonymnú analýzu návštevnosti a vylepšovanie našich web stránok. Ak si nastavíte blokovanie zápisu cookies do vášho prehliadača, je možné, že web sa spomalí a niektoré jeho časti nemusia fungovať úplne korektne. Viac info k spracúvaniu cookies.

Jesenné suroviny, ktoré oživia vašu kuchyňu

Jeseň je časom, keď sa príroda mení a prináša so sebou nové suroviny. Toto obdobie nám ponúka širokú škálu lahôdok, ktoré nás potešia svojou chuťou, farbami, vôňami, ale aj výživovými hodnotami. V dnešnom článku sa pustíme do objavovania dvoch ideálnych jesenných surovín, ktoré oživia vašu kuchyňu a poskytnú vám nové gastronomické zážitky. Navyše vám predstavíme úžasné tyčinky, ktoré spájajú chuť a výhody daných surovín v jednom.

ORECHY

Orechy sú plody rôznych druhov stromov, ktoré dozrievajú na jeseň. Okrem vynikajúcej chuti sú jedným z najbohatších zdrojov zdravých tukov, bielkovín, vitamínov a minerálov. Obsahujú tiež vlákninu, antioxidanty a esenciálne mastné kyseliny, ktoré prispievajú k zdraviu srdca a mozgu. Orechy sú taktiež bohaté aj na omega-3 mastné kyseliny, ktoré sú prospešné pre srdce a mozog. Pravidelná konzumácia orechov môže pomôcť znížiť hladinu cholesterolu, zlepšiť krvný obeh a podporiť zdravú funkciu mozgu. Okrem toho obsahujú aj vitamín E, ktorý chráni bunky pred poškodením.

Konzumácia orechov prináša dlhotrvajúci pocit sýtosti a dodáva energiu na celý deň. Vlašské orechy, lieskové orechy, mandle, kešu, pistácie a mnoho ďalších druhov sa môže stať vašim energetickým spoločníkom počas náročných dní alebo ako zdravá občerstvujúca pochúťka.

Jesenná sezóna je ideálnym časom na využitie orechov v rôznych jedlách. Orechy môžu byť súčasťou sladkých aj slaných receptov. Môžete ich pridať do pečiva, koláčov, dezertov, šalátov, cestovín alebo ich jednoducho konzumovať samostatne. Ich chuť a textúra pridávajú do jedál výnimočný charakter a zvýrazňujú ich jesenný pocit.

BRUSNICE

Brusnice sú symbolom jesene a zimy. Ich kyslá a zároveň sladká chuť a jasne červená farba prinášajú do jedál sviežosť a kontrast. Tieto výrazné chuťové vlastnosti robia z brusníc skvelý doplnok do rôznych jedál. Môžete ich použiť v sladkých dezertoch, ako sú koláče, muffiny, džemy alebo v kombinácii so šľahačkou a zmrzlinou. Okrem toho, brusnice sú vynikajúcim prísadou do šalátov, omáčok a mäsových jedál, pretože pridávajú do nich výraznú kyslosť a sviežosť.

Okrem svojej chuťovosti majú brusnice aj množstvo zdravotných prospechov:

BOHATÉ NA ANTIOXIDANTY: Brusnice sú plné antioxidantov, ktoré pomáhajú chrániť telo pred oxidatívnym stresom a znižujú riziko vzniku chronických ochorení.

ANTISEPTICKÉ A PROTIZÁPALOVÉ VLASTNOSTI: Brusnice sú známe svojou schopnosťou podporovať zdravie močového systému. Obsahujú látky, ktoré znižujú riziko močových infekcií.

ZDRAVIE SRDCA: Antioxidanty a protizápalové zlúčeniny obsiahnuté v brusniciach môžu prispieť k zdraviu srdca tým, že redukujú zápal a zlepšujú hladiny cholesterolu.

ZDRAVIE TRÁVIACEHO SYSTÉMU: Brusnice sú dobrým zdrojom vlákniny, ktorá podporuje zdravú tráviacu činnosť a pomáha predchádzať zápche.

PODPORA IMUNITNÉHO SYSTÉMU: Brusnice sú bohaté na vitamín C, ktorý zohráva dôležitú úlohu pri podpore zdravého imunitného systému.

Ak hľadáte rýchly a zdravý jesenný snack, naše orechové tyčinky HARMONY a VITALITY sú vynikajúcou voľbou. Sú plné chuti a výživných látok z kvalitných orechov a ďalších prírodných surovín. Môžete si ich vychutnať ako občerstvenie medzi jedlami alebo ako energizujúcu pochúťku počas aktívnych jesenných aktivít.

Orechy a brusnice sú neodmysliteľnou súčasťou jesennej sezóny a ponúkajú nám množstvo výživných vlastností a chuťových zážitkov. Ich pridaním do jedál môžeme vytvoriť vynikajúce jesenné recepty a vychutnať si ich bohatý obsah živín.



Späť na Blog